Prijsindicatie of vrijblijvende offerte?

Er zijn wat misverstanden rondom een offerte of een prijsindicatie.

Een prijsindicatie kan kosteloos en vrijblijvend gemaakt worden. Wij maken deze op basis van door u aangeleverde gegevens. U levert de maten van uw tuin, uw adresgegevens, uw naam en telefoonnummer, uw wensen en aangevuld met foto’s van de huidige situatie. Het betreft een indicatie, omdat de prijs gebaseerd is op de door u aangeleverde gegevens. Er kunnen geen rechten aan verleend kunnen worden. Een prijsindicatie is een snelle manier om een inschatting te kunnen krijgen van uw tuinwensen.

Het maken van een offerte valt onder voorbereidende werkzaamheden. In dat geval komen wij meestal zelf ter plaatse kijken en meten. We onderzoeken de materiaalkosten en mogelijkheden en verwerken dit in een voor u gemaakte offerte. Indien nodig met een schets en de tijd die het aanpassen aan uw wensen met zich meebrengt. Er zijn kosten verbonden aan een offerte, afhankelijk van uw wensen en maten van de tuin. Deze voorbereidende kosten zullen later niet meer berekend worden als u de tuin door ons laat uitvoeren. De offerte is verder vrijblijvend.

In de offerte geven wij u een exacte prijs wat het werk gaat kosten, incl btw . Zo zijn er geen verrassingen achteraf. De offerte of schets  kunnen op uw verzoek aangepast worden, bijvoorbeeld omdat u andere stenen wilt of liever wel tuinverlichting. Wij gaan voor u aan het werk als u een opdrachtbevestiging tekent. Pas dan zijn de afspraken definitief. Het maken van een offerte duurt doorgaans langer.

Het is voor ons ook mogelijk om op regiebasis voor u te werken. In dat geval betaalt u het aantal uren en materiaal/materieel dat gebruikt is. U heeft zelf de regie over de werkzaamheden en krijgt daarom geen vaste prijs vooraf. U bepaalt namelijk zelf wat er moet gebeuren! Soms gebeurt het dat tijdens de uitvoer er door de opdrachtgever om meerwerk gevraagd wordt. Vanzelfsprekend hangt het af van onze plannen (capaciteit) en u betaalt een meerprijs. De offerte is duidelijk wat betreft de werkzaamheden, bijkomende werkzaamheden moet u extra betalen. Voor meerwerk wordt ook een ondertekende opdracht gevraagd.

Wij werken altijd volgens de algemene consumentenvoorwaarden, die op uw verzoek kunnen worden toegezonden. Maar u kunt hem ook hier inzien of downloaden.